В следващия програмен период с европейско финансиране от програма Транспорт

...
 В следващия програмен период с европейско финансиране от програма Транспорт
Коментари Харесай

С еврофинансиране кварталите Левски и Слатина ще бъдат свързани с метрото

 В идващия програмен интервал с европейско финансиране от стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ се възнамеряват две разширения на метрото, които ще свържат централната градска част с кварталите „ Левски “ и „ Слатина “. Това съобщи министърът на превоза Росен Желязков при ревизия на третата линия на метрото, осведоми транспортното министерство.
Първият план планува шест нови метростанции от ул. „ Шипка “ наоколо до Военна академия „ Г. С. Раковски “ до бул. „ Цариградско шосе “ при болница „ Света Анна “. Второто уголемение е с три нови метростанции и доближава до ж.к. „ Левски “. 

Росен Желязков ревизира построените тунел и релсов път сред метростанциите „ Бул. България “ и „ Красно село “ дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова и изпълнителния шеф на „ Метрополитен “ ЕАД проф. Стоян Братоев.
 
Транспортният министър означи, че през сегашния програмен интервал на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ се влагат към 2 милиарда евро в транспортна инфраструктура в страната. За идващия интервал е заложен леко повишен финансов запас, само че се чака до края на 2019 година да има изясненост по въпроса.

„ След 2020 година за метрото предвиждаме почти 500 млн. евро “, съобщи министърът.

Той означи още, че е значимо да се даде опция повече жители да се движат с подземната железница, само че би трябвало и да се създадат нужните връзки за интермодалността на превоза. Като образец Желязков уточни връзката на метрото в кв. „ Горна баня “ с жп линията София-Перник.

Първите проби на третата метро линия към този момент са факт. Днес за първи път намерено влакче с пасажери, пропътува дистанцията сред бъдещите метростанции бул. " България " и " Красно село ". Гражданите ще могат да се возят на новото метро през есента на 2019 година А при започване на 2020 година би трябвало да бъдат подготвени и четирите станции от " Красно село " през " Овча Купел " до " Горна баня ", допълва Българска национална телевизия.

Цялата трета линия ще е оптимално обезопасена. Инцидентите ще бъдат сведени до най-малко, с помощта на преградни стени с порти, които ще е отварят единствено при идването на влака. Строителството на тази права е било от най-проблемните до момента.

 
По публикацията работи: Надежда Бочева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР